Hur fungerar ROT-avdraget vid fastighetsskötsel?

När du använder hjälp med fastighetsskötsel i Dalarna som exempelvis gräsklippning eller snöröjning räknas det arbetet som husarbete. När du köper fastighetsskötsel kan du med hjälp av ROT-avdraget dra av en del av arbetskostnaden som du betalar för uppdraget. Som högst kan du göra avdrag på hälften av arbetskostnaden. Det är bra att känna till att det finns en maxgräns som ligger på 50 000 kronor per person och år.

Din rätt till ROT-avdrag

För att du ska ha rätt till ROT-avdrag för husarbete när du anlitar hjälp med Stig Nylander Trädgård- & Fastighetsskötsel behöver du uppfylla några kriterier. Dels behöver du bo i den aktuella bostaden alternativt ha den som fritidsbostad. Därtill behöver du äga bostaden där arbetet planerar att utföras. Det är bara arbetskostnaderna som det går att göra avdrag för. Materialkostnader kommer du att få betala fullt pris för.

För att kunna nyttja skattereduktionen som ROT-avdraget innebär behöver du även ha betalat in tillräckligt mycket inkomstskatt under det senaste året. Tänk på att maxtaket för ROT-avdrag räknas ihop tillsammans med eventuella RUT-avdrag som du har använt för hushållsnära tjänster, som städhjälp. Taket ligger på 50 000 kronor för RUT och ROT. Kontakta gärna oss för att få hjälp med dina beräkningar och se hur mycket avdrag du skulle ha rätt till.

Hur fungerar ROT-avdrag vid hjälpa av trädgård- & fastighetsskötsel i Dalarna?

När du vill nyttja ROT-avdraget kommer vi att göra ett avdrag på arbetskostnaden redan på fakturan. När du har betalat för arbetet begär vi en utbetalning från Skatteverket. Det här är inte någonting som du behöver tänka på. Om Skatteverket sen beviljar utbetalningen till oss kommer beloppet att synas i din inkomstdeklaration. 

Kontakta oss på Stig Nylander Trädgård- & Fastighetsskötsel i Dalarna

Kontakta oss gärna via formulären här på hemsidan så återkommer vi och berättar vi mer.

För att du ska få en riktig bild över priset får du på offerten vi lämnar se vad det kommer att kosta när ROT-avdraget är gjort. Att anlita hjälp med tjänsterna fastighetsskötsel, snöröjning, gräsklippning och liknande brukar vara uppskattat. Du frigör inte bara tid som du kan lägga på annat, du får även ett proffsigt utförande när du anlitar Stig Nylanders. Du gör både dig själv och din fastighet en tjänst.

Använd ROT-avdraget

Skattereduktion i form av ROT-avdrag har införts för att uppmuntra till att anlita den här typen av hjälp. Om du vill veta om du omfattas kan du kan själv kontrollera det på Skatteverkets hemsida. Där ser du hur stort avdrag du har rätt till och hur mycket du har använt hittills. Ta gärna kontakt med oss via formulären som du hittar här på hemsidan så hjälper vi dig.

Denna sida finns tillgänglig för uthyrning!

Jobbar ni med trädgårdsskötsel i Dalarna och vill få mer förfrågningar? Fyll i nedan formulär så kontaktar vi er och berättar mer!